Artikel

Young and talented IT professionals outside

Category: Expertise strategy

IT-udvikling i verdensklasse: Polen som nearshoring-destination

Vi er overbevist om, at Polen er Europas IT-hub nr. 1. Vi mener, at Polen er det bedste valg for virksomheder, der ønsker adgang til højt-kvalificerede IT-konsulenter på tværs af grænser. Det er der flere årsager til.

Polske udviklere er blandt de bedste i verden. Vi mener, at det er det afgørende argument for, hvorfor du bør vælge Polen som din foretrukne nearshoring-destination. Kodekvaliteten fra polske udviklere regnes for at være noget af det bedste i verden. Udviklere fra Polen får konstant nogle af de højeste placeringer i Google Code Jam, Microsoft Imagine Cup og TopCoder. HackerRank rangerer polske softwareudviklere som de 3. bedste udviklere i verden.

Så hvis du ønsker adgang til high-end IT-konsulenter, bør du vælge Polen. Det er et kvalitet-før-pris-valg. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er en besparelse at hente. For sammenlignet med skandinaviske konsulenter er der en besparelse at hente på 25-40% for polske konsulenter med samme erfaring og kompetenceniveau.

 

Kodekvaliteten fra polske udviklere regnes for at være noget af det bedste I verden.
Table of data from 50 countries that had the most number of developers on HackerRank were considered. POland is nuymber 3 after China and Russia

Kina blev rangeret som #1 med en score på 100, og Rusland, Polen og Schweiz var tæt bagud på #2, #3 og #4 positionerne med henholdsvis 99,9, 98,0 og 97,9. Kilde og billedkredit: Hacker Rank via www.sayonetech.com.

En stor mængde eksperter at vælge mellem

Ikke nok med at niveauet er højt, så er der også en stor mængde at vælge mellem. Udvalget af kompetencer sammenlignet med Danmark er markant større, og de polske universiteter uddanner hvert år mere end 15.000 nye IT-ingeniører – mere end hver 10. nyuddannede IT-ingeniør i EU udklækkes i Polen!

Du har hermed en hub af højt kvalificerede IT-specialister, hvorfra du, med en professionel og erfaren leverandør, kan håndplukke lige netop de kompetencer, du har brug for.

På de polske universiteter er der en lang tradition for ingeniør- og IT-uddannelser, og de er derfor også blandt de bedste i Europa. Derudover anses stillinger som IT-Ingeniør og IT-udvikler som nogle af de mest prestigefyldte og eftertragtede overhovedet.

Det er altså de mest talentfulde i en årgang, der har fået en af de bedste uddannelser i Europa, og det afspejles i den grad i udvalget af IT-konsulenter i Polen, hvis kompetencer er af særdeles høj kvalitet.

Read also:
Nearshoring 101: our guide to succeeding with Nearshoring

Kulturel forenelighed

Du kan altså få højt kvalificeret arbejdskraft og endda opnå en besparelse, men kan din organisations arbejdskultur forenes med den polske? Det mener vi i høj grad, den kan! Den polske kultur er meget sammenlignelig med den danske, og det er en klar fordel, når man skal samarbejde på tværs af grænser.

Arbejdskulturen i Polen bærer præg af en mere formel grad af hierarki og derfor en større respekt for autoriteter, men dog ikke mere end at man får et åbent og kritisk modspil i udviklings- og arbejdsprocesser, og det er gode forudsætninger for et succesfuldt samarbejde.

“EF English Proficiency Index” rangerer Polen som nr. 14 bedste i verden (ud af 80 lande) med en score på 596 og niveauet “høj færdighed” (high proficiency) – i toppen blandt østeuropæisk land.


 

 

  15.000+ it-ingeniører uddanner sig fra polske universiteter årligt.

 


En stor mængde eksperter at vælge mellem

Ikke nok med at niveauet er højt, så er der også en stor mængde at vælge mellem. Udvalget af kompetencer sammenlignet med Danmark er markant større, og de polske universiteter uddanner hvert år mere end 15.000 nye IT-ingeniører – mere end hver 10. nyuddannede IT-ingeniør i EU udklækkes i Polen! Du har hermed en hub af højt kvalificerede IT-specialister, hvorfra du, med en professionel og erfaren leverandør, kan håndplukke lige netop de kompetencer, du har brug for.

På de polske universiteter er der en lang tradition for ingeniør- og IT-uddannelser, og de er derfor også blandt de bedste i Europa. Derudover anses stillinger som IT-Ingeniør og IT-udvikler som nogle af de mest prestigefyldte og eftertragtede overhovedet. Det er altså de mest talentfulde i en årgang, der har fået en af de bedste uddannelser i Europa, og det afspejles i den grad i udvalget af IT-konsulenter i Polen, hvis kompetencer er af særdeles høj kvalitet.
Derfor-burde-Polen-være-din-nearshoring-destinasjon-copy
Kulturel forenelighed

Du kan altså få højt kvalificeret arbejdskraft og endda opnå en besparelse, men kan din organisations arbejdskultur forenes med den polske? Det mener vi i høj grad, den kan! Den polske kultur er meget sammenlignelig med den danske, og det er en klar fordel, når man skal samarbejde på tværs af grænser. Arbejdskulturen i Polen bærer præg af en mere formel grad af hierarki og derfor en større respekt for autoriteter, men dog ikke mere end at man får et åbent og kritisk modspil i udviklings- og arbejdsprocesser, og det er gode forudsætninger for et succesfuldt samarbejde.

“EF English Proficiency Index” rangerer Polen som nr. 16 bedste i verden (ud af 80 lande) med en score på 596 og niveauet “høj færdighed” (high proficiency) – højere end noget andet østeuropæisk land.

English Proficiency Index 2021: Poland is ranked as number 16 in the world, with an EF EPI score of 597 at a level of "High proficiency".

EF-EPI_Cities-with-Very-High-Proficiency-in-English

 

  Polsk kultur minder meget om den vesteuropæiske kultur, hvilket er en fordel, når man arbejder sammen på tværs af landegrænser.

 


Høj færdighed i engelsk

I 2021 rangerede EF English Proficiency Index Polen som nummer 16 i verden med en EF EPI-score på 597 på niveauet "High proficiency". Det er højere end de fleste lande i Østeuropa.

Blandt verdens 19 byer med "Very High Proficiency" rangerer EF Warszawa som nr. 14 ud af 83 store byer (lige under Berlin og Hamborg).

Meget høj kompetence:

 

  • Amsterdam 682
  • Copenhagen 668
  • Helsinki 659
  • Vienna 658
  • Stockholm 646
  • Porto 643
  • Johannesburg 641
  • Lisbon 638
  • Zagreb 635
  • Oslo 633
  • Budapest 628
  • Berlin 622
  • Hamburg 622
  • Warsaw 621
  • Athens 616
  • Zurich 616
  • Bucharest 612
  • Belgrade 604
  • Nairobi 601

Download PDF: EF English Proficiency Index 2021

Three Polish people talking outside

The level of English proficiency in big Polish cities like Warsaw is equal to other cities like Berlin in Germany or Zurich in Swizerland.

Mange fordele

Alt i alt: Der er flere betydelige fordele ved at vælge Polen som destination for dit nearshoring-setup.

Well schooled

15,000 new Polish IT engineers are graduating every year.

High quality solutions

Polish consultants create quality solutions that are fully compliant with Western standards.

A cultural match

Polish mentality and culture are very compatible with mentalities in other European countries.

Great language skills

Polish consultants have great English skills - both in written and verbal communication.


 

  Polske udviklere er blandt de bedste i verden. Vi mener, at dette er det stærkeste argument for, hvorfor Polen skal være din foretrukne nearshoring-destination.

 


Schedule a meeting or chat

Get support and more help from our Nearshoring experts.