Press release

Anders Gratte, Group CEO hos emagine

Category: News

Trods svære markedsvilkår:

Robust forretningsmodel fører til endnu et rekordår for emagine

Årsresultat 2023:

Det internationale forretnings- og IT-konsulenthus, emagine, der har hovedsæde i København, præsenterer et rekordregnskab med vækst i nøglemarkederne og stor fremgang på tværs af konsulenthusets serviceudbud. Global ekspansion er næste skridt.

København 9. april 2024

I løbet af 2023 øgede emagine omsætningen med 14 pct. fra 3,1 mia. kr. i 2022 til 3,6 mia. kr. i 2023, på baggrund af betydelig organisk vækst i nøglemarkeder. Årets driftsresultat (justeret EBITDA) udgjorde 321 mio. kr., hvilket er en stigning på 11 pct. sammenlignet med året før.

De stærke resultater kommer efter et 2023, hvor konsulentmarkedet generelt var præget af afmatning og udfordret af globale makroøkonomiske forhold. Group CEO, Anders Gratte, ser emagines styrkede internationalisering og modstandsdygtige forretningsmodel som væsentlige faktorer bag årets rekordresultat:

"At vi endnu et år kan levere et fremragende resultat vidner om, at vores forretningsmodel er konkurrencedygtig også i perioder, hvor nogle markeder træder et skridt tilbage. Jeg er stolt af resultaterne, vi opnåede i 2023, hvor vi også styrkede organisationen med flere strategiske opkøb," siger Anders Gratte.

emagines model er kendetegnet ved at levere en unik blanding af skræddersyede high-end konsulentydelser med et stort netværk af validerede freelancere, der tilsammen matcher kundernes komplekse behov ved at stille både ekspertise og skalerbarhed til rådighed.

Anders Gratte hæfter sig ved en ny trend i markedet:

"Vi bliver i højere grad udvalgt til større opgaver, hvor vi stiller med hele projektteams frem for enkeltspecialister. Det gælder fx som nøgleleverandør på et banebrydende projekt om brug af stemmegenkendelse for en europæisk industrivirksomhed ligesom vi også oplever, at vores måde at sammensætte bredere skræddersyede teams på tværs af landegrænser i stigende grad vinder indpas i den finansielle sektor."


 

  At vi endnu et år kan levere et fremragende resultat vidner om, at vores forretningsmodel er konkurrencedygtig også i perioder, hvor nogle markeder træder et skridt tilbage.

Anders Gratte, CEO emagine

 


Anders Gratte, CEO om emagine

Strategiske opkøb og bredere serviceudbud

I løbet af året gennemførte emagine to strategiske opkøb i form af de to svenske IT-konsulenthuse, Skillspark og Quality Sourcing, der var emagines henholdsvis 7. og 8. opkøb på fire år.

– De to opkøb har givet os et større fodfæste på det svenske marked og har samtidig udvidet vores serviceudbud inden for nearshore-, offshore- og remote konsulentydelser globalt, siger Anders Gratte.

 

Globale ambitioner

Efter endnu et rekordår står emagine godt rustet til fremtiden og er klar til at vækste yderligere. Konsulenthuset forventer at opnå en lønsom organisk vækst på mellem 5-10% i 2024

– Vi har lagt en ambitiøs plan for 2024, og årets første måneder har været meget positive. På den lange bane er det ambitionen, at emagine skal være et globalt konsulenthus. Vores kunder vælger også på den konkrete ekspertise og løsningsmodel, vi stiller til rådighed –   hvor opgaven løses, spiller en mindre rolle, siger Anders Gratte.

De globale ambitioner indebærer, at emagine fortsat har strategiske opkøb i kikkerten.

– Vi kigger altid på, hvordan vi med strategiske opkøb kan integrere nye virksomheder og udvikle synergier til gavn for vores kunder, siger Anders Gratte.

emagine har hovedsæde i Danmark i Sydhavnen i København og har i dag kontorer i 12 lande, der samlet set servicerer over 500 kunder på globalt plan. Der er i dag 900 medarbejdere i emagine samt 4500 eksterne konsulenter på kontrakt.

Nøgletal i 2023-regnskabet

Key statistics of emagine's annual report 2023

Om emagine

emagine Group er en af Europas førende leverandører af high-end forretnings- og IT-konsulentydelser. emagine tilbyder konsulentydelser i form af egne eksperter samt et omfattende netværk af freelancere, Nearshoring-as-a-Service fra to hubs i Polen samt en række Managed Services. emagine tæller i alt 25 kontorer på tværs af 12 lande og råder over mere end 4.500 konsulenter på kontrakt. Dertil kommer et stort internationalt netværk af freelance ekspertkonsulenter. emagine er EcoVadis certificeret.  emagine har siden 2021 været ejet af den nordiske kapitalfond Axcel.


 

  Vi har lagt en ambitiøs plan for 2024, og årets første måneder har været meget positive.

Anders Gratte, CEO emagine

 


Blog

Læs flere nyheder

left-arrow
right-arrow

Anders Gratte, CEO om emagine
News

Årsrapport 2023: Robust forretningsmodel fører til endnu et rekordår for emagine

Det internationale forretnings- og IT-konsulenthus, emagine, der har hovedsæde i København, præsenterer et rekordregnskab med vækst i nøglemarkederne og stor fremgang på tværs af konsulenthusets serviceudbud. Global ekspansion er næste skridt.

Simon Svarrer, nyt Managing Director hos emagine Danmark
News

Simon Svarrer bliver ny Managing Director for emagine Danmark

emagine kan i dag offentliggøre ansættelsen af Simon Svarrer som ny Managing Director for den danske forretning fra den 1. juni 2024

Copenhagen DK
News

emagine vinder tre aftaler indenfor Management rådgivning med SKI 17.11 (2024)

emagine har vundet tre delaftaler indenfor Management rådgivning – SKI 17.11 (2024) Management support med Staten og Kommunernes Indkøbsservice. Den totale værdi af de tre aftaler er 1,486 milliarder DKK.

Trine Holm Rasmussen, Anders Gratte, Rikke Bang, Patrick Sorrentino at emagines HQ in Copenhagen.
News

Peak Consulting Group ændrer navn til emagine

Peak Consulting Group bliver til emagine i januar 2024 og fuldender dermed transformationen mod et komplet IT konsulenthus.

Jan Winther at emagine HQ in Copenhagen.
News

emagine ansætter Jan Winther og styrker kompetencerne mod den offentlige sektor

Det internationale forretnings- og it-konsulenthus emagine har fra 1. oktober tilknyttet Jan Winther som Executive Advisor.

Anders Gratte på hovedkvarteret i København
News

Årsrapport 2022: Markant vækst og rekordomsætning på ny

Årsrapport 2022: Endnu en gang har selskabet præsteret et rekordår med markant vækst på alle nøglemarkeder og en omsætning, der for første gang rundede 4 mia. kr.

Patrick Sorrentino
News

Peak Consulting Group vinder fireårig rammeaftale med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Peak Consulting kan i dag offentliggøre, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har tildelt konsulentvirksomheden en rammeaftale efter udbud. Aftalen indebærer, at Peak Consulting Group skal assistere Materiel- og Indkøbsstyrelsen med projekt- og programledelse inden for indkøb af materiel, forretningsudvikling samt IT. Den nye rammeaftale løber i fire år.

Patrick Sorrentino
News

Peak Consulting Group styrker sin position indenfor rådgivning ved køb af Asseco Danmarks IT-konsulentforretning

Som led i en større ekspansionsstrategi har Peak Consulting Group, der netop er blevet en del af milliardkoncernen emagine (tidligere ProData Consult), købt Asseco Danmarks IT-konsulentaktiviteter.

News

DSB og emagine indgår 4-årig strategisk aftale på nearshore IT-konsulenter

emagine har netop indgået en ny rammeaftale med DSB, der gør emagine til Nearshoring ressource-partner for DSB. Den nye tildeling betyder, at emagine fremadrettet bliver leverandør af IT-konsulentydelser leveret af Polske eksperter primært indenfor IT-udvikling, maintenance, operations og support.

Patrick Sorrentino, Trine Holm Rasmussen, Rikke Bang, Anders Gratte with south harbour Copenhagen in the background.
News

emagine går sammen med Peak Consulting Group og styrker positionen inden for it- og managementkonsulentydelser

Det danske it-konsulenthus emagine offentliggør opkøbet af det nordiske management konsulenthus, Peak Consulting Group. Hermed styrker emagine sin profil yderligere som en førende Europæisk udfordrer til de store etablerede it- og management konsulenthuse. Opkøbet er emagines sjette på under tre år.

emagine logo
News

ProData Consult skifter navn til emagine

Efter fem markante opkøb på få år og markant markedsvækst har ProData Consult valgt emagine som nyt navn. Navneskiftet sker for at etablere en fælles identitet og møde kunder og medarbejdere med samme navn på tværs af alle europæiske nøglemarkeder.

Anders Gratte er CEO i emagine
News

Årsresultat 2021: emagine styrer mod den europæiske superliga

Det danske it-konsulenthus emagine (tidligere ProData Consult) præsterede i 2021 endnu en gang tocifret vækst på alle nøglemarkeder, og selskabet rundede for første gang 2 mia. kr. i årlig omsætning, fremgår det af årsrapporten, der blev offentliggjort 14. juni 2022.