Nyheder

Eco Vadis platinum 2024

Kategori: Nyheder

emagine opnår platin i bæredygtighed og er nu blandt de bedste 1 procent af virksomheder i verden

For først gang har emagine opnået den højeste placering for sit arbejde med bæredygtighed og CSR af EcoVadis. emagine har modtaget en platin-vurdering og går to niveauer op fra sølv (top 15%) i 2023 og er dermed nu i blandt den øverste 1 procent af mere end 130.000 evaluerede virksomheder.

30 August 2024

Det internationale forretnings- og it-konsulenthus emagine, der har hovedsæde i København, har opnået en platin-vurdering af EcoVadis for arbejde med bæredygtighed og ansvarlig virksomhedspraksis.

Rangeringen placerer emagine blandt de øverste 1 procent af de over 130.000 virksomheder, som EcoVadis løbende vurderer på globalt plan. emagines samlede score var 86 ud af 100, hvilket er 60 procent over branchegennemsnittet for IT-konsulenthuse.

11A81FE77A975C0395807482BA88E68C455D8AEBE0D08401E4B556A9D51BF8BA.svg

"Forbedre vores medarbejderes trivsel"

”Efter sølv sidste år, er jeg enormt stolt af vores store fremskridt i år, hvor vi nu kan modtage en platinvurderingen for første gang. Vores ESG-indsats har fokuseret på at forbedre vores medarbejderes trivsel ved at arbejde med politikker, handlinger og uddannelse, såsom arbejdstager- og menneskerettigheder, sundhed og sikkerhed, mangfoldighed, lighed og inklusion. Renovering og genanvendelse af IT-udstyr har også været en af mange andre tiltag", siger Jesper Diget, Group Chief People Officer med ansvar for HR, ESG, Legal & Compliance.


 

  Efter sølv sidste år, er jeg enormt stolt af vores store fremskridt i år, hvor vi nu kan modtage en platinvurderingen for første gang

Jesper Diget
 


emagines arbejde med bæredygtighed er en central del af konsulenthuset beslutning om at opretholde gennemsigthed omkring engagement, aktiviteter og resultater i alle aspekter af virksomheden.

Ud over EcoVadis har emagine blandt andet tilsluttet sig Science Based Target Initiative (SBTI) og FN’s Global Compact (UNGC) mens løbende bæredygtighedsrapporteringer giver interessenter muligheder for at følge med i arbejdet med bæredygtighed.

Læs mere:

Science Based Target Initiative (SBTI)

FN’s Global Compact (UNGC)

Jesper_Diget_Emagine

Vores ESG-indsats har fokuseret på at forbedre emagines medarbejderes trivsel, siger Jesper Diget, emagines Group Chief People Officer

ESG og bæredygtighed er et vigtigt konkurrenceparameter

Samtidig oplever emagine et øget fokus på ESG i markedet, hvor bæredygtighed i stigende grad er blevet et vigtigt konkurrenceparameter.

”Hos emagine prioriterer vi åbenhed ved at give medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere mulighed for at følge med i vores arbejde med certificeringer og revisioner på bæredygtighedsområdet. Vi lægger stor vægt på at sikre en ansvarlig praksis i alle interne processer og netværk, hvor vi dyrker stærke partnerskaber med leverandører, der deler samme værdier og dedikation som os. EcoVadis-certificeringen er ligeledes et vigtigt referencepunkt for vores kunder, når de skal vælge os til projekter.”, siger Jesper Diget.

Platin er EcoVadis' højeste placering, der placerer emagine i top 1 procent af de 130.000 virksomheder, der er vurderet i det forgangne år. EcoVadis-vurderingen evaluerer 21 bæredygtighedskriterier på tværs af fire kernetemaer: Klima og miljø, arbejdstager- og menneskerettigheder, etik og bæredygtigt indkøb.


 

  Vi lægger stor vægt på at sikre en ansvarlig praksis i alle interne processer og netværk, hvor vi dyrker stærke partnerskaber med leverandører, der deler samme værdier og dedikation som emagine.

 
Jesper Diget

 


Vejen til platin for emagine

  • emagine har udvidet opmærksomheden på interne ESG-politikker, såsom miljø- og affaldspolitik, der opfylder de videnskabeligt baserede kvantitative mål for energiforbrug og drivhusgasser. Dette er sket ved at uddanne medarbejdere i klimahandlinger, affaldsreduktion og sortering.
  • Nye arbejdstager- og menneskerettighedspolitikker på områder som sundhed og sikkerhed, mangfoldighed, lighed og inklusion er også blevet prioriteret. Dette har ført til en ny ISO 45001 sundheds- og sikkerhedscertificering, understøttet af uddannelse af personale.
  • Siden sidste år har emagine intensiveret arbejdet med medarbejdernes trivsel og temaer om balance mellem arbejde og privatliv. Dette omfattede mangfoldighed, lighed, inklusion, anti-diskrimination og anti-chikane, stress og psykologisk velvære, understøttet af medarbejderbevidsthedstræning.
  • Da emagine arbejder sammen med mange leverandører, er indsatsen for bæredygtighed i forsyningskæden også blevet styrket.

Det højeste niveau af anerkendelse

EcoVadis Platinum-vurderingen er det højeste niveau af anerkendelse, en virksomhed kan modtage fra den globale bæredygtighedsvurderingsplatform. Denne ære er forbeholdt organisationer, der udviser enestående præstationer på tværs af en lang række bæredygtighedskriterier.

EcoVadis' bæredygtighedsvurderinger er baseret på internationale bæredygtighedsstandarder, såsom de ti principper i FN's Global Compact, Den Internationale Arbejdsorganisations (ILO) konventioner, Global Reporting Initiative (GRI) standarder og ISO 26000-standarden. Vurderingerne giver en evidensbaseret analyse af præstationer og en handlingsorienteret køreplan for løbende forbedringer.

Læs mere omkring EcoVadis her.

Nyheder

Udforsk vores nyheder

left-arrow
right-arrow

Illustration af bekymret mand med briller
Expert stories
News

Dystopi eller Utopi – AI’s indtog på arbejdspladsen

Kunstig intelligens har for alvor stjålet opmærksomheden det seneste år med nye og forbedrede “Large Language Models” som ChatGPT og Co-pilot. Selvom AI ikke er en ny teknologi, har den tidligere været forbeholdt eksperter på området. Nu, hvor AI er blevet allemands eje, opstår der nye spørgsmål og bekymringer.

Eco Vadis platinum 2024
News

emagine opnår platin i bæredygtighed og er blandt de bedste 1 % af virksomheder i verden

For først gang har emagine opnået den højeste placering for sit arbejde med bæredygtighed og CSR af EcoVadis. emagine har modtaget en platin-vurdering og går to niveauer op fra sølv (top 15%) i 2023 og er dermed nu i blandt den øverste 1 procent af mere end 130.000 evaluerede virksomheder.

Illustration med billede af Christiansborg og teksten Offentlige rammeaftaler.
News

Offentlige rammeaftaler

emagine leverer forretnings- og IT kompetence ind til offentlige projekter og institutioner og selvejende offentlige virksomheder. Se den komplette oversigt.

Anders Gratte, CEO om emagine
News

Årsrapport 2023: Robust forretningsmodel fører til endnu et rekordår for emagine

Det internationale forretnings- og IT-konsulenthus, emagine, der har hovedsæde i København, præsenterer et rekordregnskab med vækst i nøglemarkederne og stor fremgang på tværs af konsulenthusets serviceudbud. Global ekspansion er næste skridt.

Simon Svarrer, nyt Managing Director hos emagine Danmark
News

Simon Svarrer bliver ny Managing Director for emagine Danmark

emagine kan i dag offentliggøre ansættelsen af Simon Svarrer som ny Managing Director for den danske forretning fra den 1. juni 2024

Copenhagen DK
News

emagine vinder tre aftaler indenfor Management rådgivning med SKI 17.11 (2024)

emagine har vundet tre delaftaler indenfor Management rådgivning – SKI 17.11 (2024) Management support med Staten og Kommunernes Indkøbsservice. Den totale værdi af de tre aftaler er 1,486 milliarder DKK.

Trine Holm Rasmussen, Anders Gratte, Rikke Bang, Patrick Sorrentino at emagines HQ in Copenhagen.
News

Peak Consulting Group ændrer navn til emagine

Peak Consulting Group bliver til emagine i januar 2024 og fuldender dermed transformationen mod et komplet IT konsulenthus.

Jan Winther at emagine HQ in Copenhagen.
News

emagine ansætter Jan Winther og styrker kompetencerne mod den offentlige sektor

Det internationale forretnings- og it-konsulenthus emagine har fra 1. oktober tilknyttet Jan Winther som Executive Advisor.

Anders Gratte på hovedkvarteret i København
News

Årsrapport 2022: Markant vækst og rekordomsætning på ny

Årsrapport 2022: Endnu en gang har selskabet præsteret et rekordår med markant vækst på alle nøglemarkeder og en omsætning, der for første gang rundede 4 mia. kr.

Patrick Sorrentino
News

Peak Consulting Group vinder fireårig rammeaftale med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Peak Consulting kan i dag offentliggøre, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har tildelt konsulentvirksomheden en rammeaftale efter udbud. Aftalen indebærer, at Peak Consulting Group skal assistere Materiel- og Indkøbsstyrelsen med projekt- og programledelse inden for indkøb af materiel, forretningsudvikling samt IT. Den nye rammeaftale løber i fire år.

Patrick Sorrentino
News

Peak Consulting Group styrker sin position indenfor rådgivning ved køb af Asseco Danmarks IT-konsulentforretning

Som led i en større ekspansionsstrategi har Peak Consulting Group, der netop er blevet en del af milliardkoncernen emagine (tidligere ProData Consult), købt Asseco Danmarks IT-konsulentaktiviteter.

News

DSB og emagine indgår 4-årig strategisk aftale på nearshore IT-konsulenter

emagine har netop indgået en ny rammeaftale med DSB, der gør emagine til Nearshoring ressource-partner for DSB. Den nye tildeling betyder, at emagine fremadrettet bliver leverandør af IT-konsulentydelser leveret af Polske eksperter primært indenfor IT-udvikling, maintenance, operations og support.

Patrick Sorrentino, Trine Holm Rasmussen, Rikke Bang, Anders Gratte with south harbour Copenhagen in the background.
News

emagine går sammen med Peak Consulting Group og styrker positionen inden for it- og managementkonsulentydelser

Det danske it-konsulenthus emagine offentliggør opkøbet af det nordiske management konsulenthus, Peak Consulting Group. Hermed styrker emagine sin profil yderligere som en førende Europæisk udfordrer til de store etablerede it- og management konsulenthuse. Opkøbet er emagines sjette på under tre år.

emagine logo
News

ProData Consult skifter navn til emagine

Efter fem markante opkøb på få år og markant markedsvækst har ProData Consult valgt emagine som nyt navn. Navneskiftet sker for at etablere en fælles identitet og møde kunder og medarbejdere med samme navn på tværs af alle europæiske nøglemarkeder.

Anders Gratte er CEO i emagine
News

Årsresultat 2021: emagine styrer mod den europæiske superliga

Det danske it-konsulenthus emagine (tidligere ProData Consult) præsterede i 2021 endnu en gang tocifret vækst på alle nøglemarkeder, og selskabet rundede for første gang 2 mia. kr. i årlig omsætning, fremgår det af årsrapporten, der blev offentliggjort 14. juni 2022.